![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát z kopřivy a pampelišky: Nezvadlé listy umyjeme, pod vodou.
Dáváme pozor, aby jsme dodrželi zprávný poměr kopřivy a pampelišky. Jinak by byl špenát hořký. Oba druhy lístků spaříme vařící vodou. Po odkapání nadrobno posekáme. ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš z hlívy ústřičné se smetanou: Hlívu pokrájíme na kousky a s kmínem ji ve trošce vody podusíme do poloměka.
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli do růžova, přidáme lžičku papriky, pokrájená rajčata a papriku a dále dusíme.
V zak ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánský burger: Bulgur nechte 5 min. nabobtnat v horkém vývaru, okořeňte a nechte vychladnout. Přidejte dresink, hořčici, vejce, sýr, mouku a promíchejte. Na oleji smažte placky zhruba 6 min. Jednu placku natřete ho ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaninové palačinky plněné špenátem a zapečené s plísňovým sýrem: Slaninu nakrájíme na proužky a necháme ji rozpustit na rozpálené pánvi.
Z mléka, vajec, mouky, pažitky a špetky soli vyšleháme palačinkové těsto, do kterého vmícháme vyškvařenou slaninu. Usmažíme te ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toasty se sýrovou náplní: Najemno nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a hořčicí v misce. Vymícháme do hladké kaše (hlavně aby bylo vejce rozkvedlané) a můžeme přikořenit podle toho jak to chceme mít pikantní. Nakonec mažeme tout ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionové lasagne: Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a poduje na polovině másla. Přidáme sůl, pepř, kmín a petrželku. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazole v tomatě: Den předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě, vychladlé zcedíme a nasypeme do 3 dcl sklenic. Z ostatních ingrediencí uděláme nálev, nalijeme na fazole, zavíčkujeme a dáme do píry na 15 min. při 8 ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italské těstoviny s rajčatovou omáčkou: Těstoviny vaříme podle návodu. Po scezení vody polijeme lžící extra panenského oleje, promícháme a smícháme se studenou rajčatovou omáčkou. Servírujeme s posypem pažitky nebo petržele dle chuti.
... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zákusky s kořenovou zeleninou: Papriky dáme na plech a v předehřáté troubě je 35 minut pečemě při teplotě 190°C. Po 20min je obrátíme. Přikryjeme je kusem látky a necháme 10min stát, aby vychladly. Poté odstraníme z paprik slupku, ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2008 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Tvarohová terina s nivou: Formu na terinku nebo biskupský chlebíček vypláchneme studenou vodou a vyložíme potravinovou fólií. Lučinu vyšleháme se smetanou a směs rozdělíme na dvě třetiny a jednu třetinu. Želatinu namočíme na 1 ... …více»
|