800 g brambor
| 100 g strouhaného sýra
| 3 lžice krupice
| 3 lžice hrubé mouky
| 4 žloutky
| 30 g másla
| 2 cibule
| 2 jablka
| 15 g sádla
| 1 kg kysaného zelí
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| špetka muškátový oříšek
| 2 bobkové listy
| 6 kuliček jalovce
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Šišky v kyselém zelí:
Vařené a prochladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme strouhaný sýr, krupici, mouku a žloutky. Těsto osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto. Pomoučenýma rukama děláme malé šišky, které uvaříme v osolené vodě. Když vyplavou na hladinu vybereme je a necháme okapat. Pak je vložíme do rozehřátého másla a opečeme do zlatova.
Cibuli nakrájíme na drobno a jablko na kostičky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, osmažíme cibuli, přidáme scezené zelí, bobkový list a jalovec. Zalijeme sběračkou horké vody. Po 15 minutách přidáme jablka a dusíme dalších 15 minut. Podle zvyklostí zelí osolíme, opepříme a doladíme cukrem.
Zelí promícháme se šiškami a upravíme na talíře
Fotky receptu Šišky v kyselém zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!