Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 11. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Bílý toastový chléb: Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Do jednoho rohu nádoby vsypeme sůl, do protějšího cukr. Doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí. Zapneme program SANDWICH (pekárna ... …více»
|
30. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Semínkové bochánky : V míse smícháme suché přísady, tedy mouku, sodu, sůl, vločky, rozinky a všechny druhy semínek. Přidáme podmáslí s máslem a nožem velmi lehounce promícháme, až vznikne mírně lepivé těsto.
Tvoříme m ... …více»
|
27. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Grahamky : Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení.
Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.
V původním receptu je 1/2 l vody, ale dala ... …více»
|
27. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Křupavé domácí rohlíčky : Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Mouku se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které vyválíme na dva kruhy. Ty rádýlkem rodělíme na 8 dílků ( ... …více»
|
23. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Dobrý a výživný žitný chléb: POZOR!!! TYTO INGREDIENCE JSOU POUZE NA JEDEN BOCHNÍK VELICE DOBRÉHO CHLEBA
Z 1 bochníku nakrájíme až 40 tenkých krajíců. 1 krajíc má asi 380 kJ = 90 cal
Chlebový kvásek si den předem objednáme ... …více»
|
22. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Česnekový chléb: Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr, sůl, česnek, olej a vodu. Přístroj nastavíme na zák ... …více»
|
21. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Sezamové houstičky: Vše nasypeme do pekárny a zapname program TĚSTO, ke konci už raději hlídáme, aby těsto neuteklo(podle velikosti pekárny).Po vykynutí těsto vyklopíme a podle nálady a času děláme tvary(když chvátám, ta ... …více»
|
18. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Chlebové bochánky : Zaděláme kvásek (1 celé droždí, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce moučk. cukru). Mouku a ostatní přísady vč. nastrouhaných brambor promícháme a těsto necháme v teple kynout 2 hodiny. Na pomoučeném ... ... …více»
|
14. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Chléb bílý kmínový: Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžete hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základní mělo být cca 300g.
Také je ... …více»
|
7. 10. 2007 Domácí pekárna
Příprava receptu Plněný chléb: Droždí dejte do misky a asi 350 ml vody, rozmíchejte a dejte mu 5 minut klidu, mezitím ve velké míse promíchejte mouku se solí a udělejte v ní důlek, do kterého pak vlijete kvásek a olivový olej. Mích ... …více»
|