Postup přípravy receptu Houbové rizoto se sýrem :
Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou, rozkrájíme. V kastrolu si rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10'. Osolíme je a opepříme. Piniové oříšky opražíme v pánvi nasucho dozlatova. Šalotku a česnek posekáme, tymián opereme a osušíme a lístky otrháme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm šalotku a česnek tak, aby získaly trochu barvy. Přidáme rýži a za stálého míchání ji zesklovatíme. Nakonec vmícháme tymián a rýži, podlijeme bílým vínem a tekutinu necháme vsáknout. Pomalu přiléváme vývar, vždy jen v takovém množství, aby byla rýže přikrytá. Často mícháme a dusíme ji asi 20'. Rizoto by mělo získat krémovitou konzistenci. Parmazán najemno nastrouháme, spolu s pečenými houbami jej vmícháme do rýže a vše krátce prohřejeme. Poté směs výrazně osolíme a opepříme. Hotové rizoto na talíři posypeme praženými piniovými oříšky a ozdobíme čerstvým tymiánem. Pochutnáte si!