Použité suroviny receptu Celer s jemnou šlehačkovou omáčkou:
3 celery střední
| 300 ml šlehačky
| 3 lžíce másla
| 3 lžíce hl. mouky
| citr. šťáva
| aůl a pepř
Postup přípravy receptu Celer s jemnou šlehačkovou omáčkou:
Střední celery uvaříme doměkka. Vývar nevyléváme. Celer nakrájíme na kostky a uložíme v teple.
V kastrolu z másla a mouky vysmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z celeru a povaříme, dokud nemáme hladkou omáčku. Přidáme koření a sůl podle chuti, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou.
Do šlehačkové omáčky dáme prohřát celer. Podáváme s bramborami.
Fotky receptu Celer s jemnou šlehačkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!