400 g makarónů
| 120 g másla
| 2 lžíce mouky
| 200 ml mléka
| dle chuti: sůl, mletý pepř a špetka strouhaného muškátového oříšku
| 100 g strouhaného parmezánu
| 100 ml smetany
| 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu Makaróny gratinované:
Makaróny přelámeme na velmi krátké kousky, uvaříme běžným způsobem ve slané vodě a nechám okapat. Okapané promastíme máslem a odstavíme na teplo. Mezitím dáme do hrnce rozpustit 40 g másla, přisypeme mouku a za stálého míchání zalijeme vlažným mlékem. Ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem a za stálého míchání povaříme několik minut na mírném ohni. Přidáme vařené makaróny, 50 g strouhaného parmezánu a dobře promícháme. Stáhneme z ohně, přimícháme smetanu a dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Povrch posypeme parmezánem, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a zapékáme.
Fotky receptu Makaróny gratinované:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!