200 ml suchého bílého vína
| 4-6 plátků citrónu
| z jednoho citrónu šťáva
| 2 středně velké lilky
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: nadrobno nasekaná petržel
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžička kari
Postup přípravy receptu Smažený lilek na víně:
Oloupeme lilek, nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme ho odstát. Pak slijeme šťávu z lilků. Na pánvi rozpálíme olej a lilky opečeme dohněda. Na stejné pánvi a ve stejném oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, přidáme kari a zamícháme. Poté přilijeme víno, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Do směsi na pánvi přidáme opečený lilek a podusíme ještě 5 minut. Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami, posypané nakrájenou petrželí a ozdobené plátkem citrónu.
Fotky receptu Smažený lilek na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!