Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Žampióny smažené s mandlemi:
400 g čerstvých, pokud možno menších žampiónových kloboučků
| 2 lžíce citrónové šťávy a oleje
| sůl
| asi 3 vejce
| lžíce škrobové moučky
| 6 lžic strouhanky
| 2 lžíce spařených, sloupnutých a jemné nastrouhaných mandli
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Žampióny smažené s mandlemi:
(Nemáme-li čerstvé žampióny, můžeme použít žampióny sterilované.)
Čerstvé žampiónové kloboučky sloupneme, dáme je do misky, trochu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme je v chladničce asi hodinu marinovat. Vejce rozklepneme do hrníčku, osolíme a vidličkou rozšleháme. Škrobovou moučku, prosátou strouhanku a nastrouhané mandle promícháme. Nyní žampióny smažíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve směsi s mandlemi a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje a vyšší teplotou je do zlatožluta vysmažíme. (Asi 5 minut.) Smažené žampióny rozdělíme na 4 porce, urovnáme na skleněné talířky a zapícháme do nich barevná bodýlka. Příloha: tatarská omáčka a slané loupáčky nebo tyčinky z lístkového těsta. Výborný zákusek k bílému vínu.
Fotky receptu Žampióny smažené s mandlemi:
Fotky vložil: Vlamape,Peggy89,alenab,kacice