![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ohnivé fazole: Nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu pokrájenou na tenké nudličky osmahneme. Zasypeme moukou, promícháme, zalijeme nálevem z fazolí, dobře prošleháme a povaříme. Vmícháme prolisovaný ... ... ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jejda z červených fazolí: Uvaříme fazole do poloměkka.
Rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli a zasypeme hladkou mouku. Necháme orestovat a přidáme sladkou i pálivou papriku, po chvíli přidáme vodu. Necháme 20 minut povařit. ... …více»
|
![]() |
12. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šumajstr: Kroupy a fazole namočíme přes noc do studené vody, každé zvlášt. Druhý den uvaříme doměkka, také každé zvlášť. Po uvaření smícháme dohromady, škvarky dáme na rozpálený olej, spolu s nadrobno ... ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný hrách se zelím: Hrách i kroupy uvaříme zvlášť doměkka. Do zapékací mísy klademe vrstvu hrachu, zelí a krup - končíme hrachem. Omastíme a dáme asi na 25 min. zapéct. Podáváme sypané osmahnutou cibulkou. ... ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeleta ze sójových bobů: Oddělíme si bílky od žloutků, a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, sůl, propasírované sójové boby a mléko ušleháme. Přidáme tuhý sníh, zlehka promícháme. Rozetřeme na horkou, pouze vymaštěnou pánev, ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolový hrnec po řecku: Přebrané fazole zalijeme studenou vodou tak, aby byly úplně potopené a necháme je přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme doměkka a vodu z nich slijeme do nádoby. Na oleji usmažíme na kolečka nakráj ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská pučálka: Přebraný a vypraný hrách dáme do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé místo a necháme 1 až 2 dny naklíčit. Přebytečnou vodu slejeme, aby hrách zůstal jen napůl ponořený. Třet ... …více»
|
![]() |
11. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kočičí svatba aneb svarba: Hrách předem namočíme a když je nabobtnalý uvaříme ho doměkka. Zvlášť uvaříme i kroupy s kmínem, které po uvaření propláchneme studenou vodou a promastíme rozpuštěným sádlem. Uvařený hrách smícháme s ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole se zelím: Namočené fazole uvaříme do poloměkka, přidáme kysané zelí a uvaříme doměkka. Zahustíme světlou jíškou, ochutíme worcestrem, případně přikyselíme.
Podáváme s opékanými uzeninami. ... ... …více»
|
![]() |
10. 03. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové boby s cuketou: Vařené sójové boby umeleme na masovém mlýnku, ochutíme nasekaným česnekem, opraženou nadrobno nakrájenou cibulkou, přidáme muškátový oříšek nebo zázvor, vmícháme umytou najemno nastrouhanou mrkev, oso ... …více»
|