Postup přípravy receptu Rizoto s hráškem:
Na pánvi rozehřát 2 lžíce oliv. oleje a přidat najemno nakrájenou cibuli, kterou opékáme na mírném plameni do zesklovatění. Pak k cibuli přidáme rýži a důkladně promícháváme.
Asi 1/4 z bujónu přidáme k rýži a vaříme, pravidelně mícháme. Až se bujón vypaří, přidáme další část, opakujeme do doby (asi 25 minut) než je rýže hotová. Trochu bujónu necháme stranou.
Mezitím rozehřejeme na druhé pánvi 1 lžíci oliv. oleje a přidáme na nakrájený celer, česnek a slaninu. Opékáme na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přidáme rozdrobenou chilli papričku, hrášek a zalijeme zbytkem bujonu a vše dusíme asi ještě 5-10 minut.
Rýži a máslo přidáme k zelenině a promícháme.
Podáváme ihned a posypeme parmazánem.