Postup přípravy receptu Bavorské flíčky se zelím:
Z mouky, trochy soli, vejce, žloutků a oleje zaděláme na těsto. přendáme ho na vál a vypracujeme ho v hladké, vláčné těsto. Je-li nutné. pžidáme trochu kapek vlažné vody. Vrátíme tšsto do mísy, přikryjeme ho a necháme odpočinout.
Očistíme hlávku zelí a nakrájíme ho na nudličky. Oloupeme cibuli a česneky a nakrájíme nadrobno. Omytou, osušenou petrželku posekáme.
Těsto přendáme na vál a vyválíme z něj plecku asi 3mm silnou a nakrájíme na čtverečky, asi 2x2cm. Necháme je zaschnout.
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli a česnek, zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Potom přidáme zelí, jablko, ocet, polovinu petrželky, kmín, cukr, balíček s kořením a podlijeme vývarem. Vaříme nepřikryté po 2 min. Přikryjeme a za občasného míchání podusíme na mírném ohni asi 7-8 min., až je zelí měkké. Vyjmeme balíček s kořením a zelí dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo octem podle chuti.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, osolíme ji a vložíme dovnitř flíčky, zamícháme je, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme asi 1 min., nebo až jsou uvařené. Flíčky zcedíme, necháme je okapat.
Smícháme flíčky se zelím, posypeme zbytkem petrželky a ihned podáváme.