Postup přípravy receptu Gnocchi s omáčkou z rajčat, slaniny a bílého vína:
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, přepůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Olej rozpálíme v pánvi a slaninu v něm dokřupava osmahneme, přidáme cibuli i česnek a společně podusíme. Vmícháme kousky rajčat, zalijeme bílým vínem a zakryté asi 10 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a oregánem. Gnocchi necháme 15 minut vařit v osolené vodě (měly by vyplavat napovrch), pak je scedíme. Gnocchi rozdělíme na porce a servírujeme přelité připravenou omáčkou. Na každou porci pak dáme lžíci Mascarpone. Zdobíme lístky bazalky.