Použité suroviny receptu Těstoviny se žampiony a fazolkami:
280 g těstovin (fettucine)
| 250 g zelených fazolek
| 2 lžíce oleje
| 1 žloutek
| 1 svazek mladé cibulky
| 2 stroužky česneku
| 250 g žampionů
| 120 ml bílého vína
| 320 ml smetany 33%
| svazek bazalky
| 50 g sušených rajčat
| lžička soli
| špetka pepře
| sýr (parmazán)
Postup přípravy receptu Těstoviny se žampiony a fazolkami:
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Scedíme je, propláchneme a udržujeme v teple. Fazolky očistíme, podélně nakrájíme na nudličky a dáme stranou. Česnek a cibulku nakrájíme najemno a lehce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, opět orestujeme a zalijeme vínem a smetanou. Omáčku necháme provařit a dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Hotovou omáčku dáme stranou, necháme zchladnout a vmícháme žloutek. Na pánev nalijeme trochu vody, přidáme fazolky a nakrájená sušená rajčata a vaříme, dokud se všechna voda nevyvaří. Pak přidáme uvařené těstoviny a vše důkladně promícháme. Hotové těstoviny podáváme přelité teplou omáčkou a ozdobené sýrem.
Fotky receptu Těstoviny se žampiony a fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!