Použité suroviny receptu Zeleninové lasagne s parmezánem:
1 mrkev
| 2 cibule
| 1 snítka celerové nati
| 1 červená paprika
| 9 lžic olivového oleje
| sůl
| 200 g rajčat
| po 1/2 lžičce tymiánu a oregana
| 50 g mouky
| 50 g másla
| 750 ml mléka
| muškát
| pepř
| 600 g lilku
| 300 g žampionů
| 250 g lazání
| 200 g parmezánu
Postup přípravy receptu Zeleninové lasagne s parmezánem:
Oloupeme mrkev a 1 cibuli. Očistíme papriku a celerovou nať. Vše drobně pokrájíme a podusíme na 2 lžících oleje. Osolíme a přidáme pokrájená rajčata a bylinky. 15 minut dusíme. Z mouky a másla připravíme jíšku. Přilijeme horké mléko a 3 minuty povaříme. Lilek nakrájíme na plátky a opečeme je na 6 lžících oleje. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Oloupeme druhou cibuli a pokrájíme ji. Obojí osmahneme na zbývajícím oleji. Troubu rozpálíme na 180 stupňů Celsia. Lazáně skládáme do pekáčku a prokládáme je připravenými surovinami. Posypeme sýrem a 30 minut pečeme.