![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený pórek se slaninou: Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a ve vývaru jej skoro doměkka dusíme. Vývar scedíme a pór necháme na sítu okapat. V kastrolu roztavíme na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek zapečený s brynzou: Očištěný pórek omyjeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě. Pak scedíme a vodu necháme dobře okapat. Polovinu pórku přendáme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme rozdrobenou brynzou a pak znovu klad ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek s rýží: Očištěný a na menší kousky pokrájený pórek vaříme ve 4 dl osolené vody s olejem a mletou sladkou paprikou. Po 15 minutách varu přidáme rýži, rajčatový protlak rozředěný 1 dl vody a na mírném ohni nech ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané cibule s brynzou: Očištěnou a na kolečka pokrájenou cibuli dusíme na mírném ohni s olejem. Když cibule zezlátne, odstavíme ji a ochladíme. Přidáme rozmělněnou brynzu, strouhanku, mletý pepř a osolíme. Přísady dobře pro ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Baklažány po parmsku: 1. Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku tak, že na kousky nakrájíme rajčata.
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky.
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpálené ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Aspik na slané pokrmy: Očištěnou zeleninu a koření krátce povaříme ve vývaru (vodě), pak plamen ztlumíme na minimum.
Želatinu namočíme do malé části chladného vývaru (vody), po chvilce ji přilijeme do ostatního horkého výv ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev dušená s hráškem: Mrkev nakrájíme na nudličky nebo na kolečka a dáme dusit do malého množství vařící slané vody s nakrájenou cibulí asi na 15 minut. Pak přidáme hrášek, máslo, cukr a dodusíme doměkka. Posypeme petrželk ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Špenátová kaše: Mouku osmahneme na oleji, přidáme drobně pokrájený špenát a dusíme, až se začne špenát rozvářet. Pak osolíme a přilijeme tolik vařící vody, až dosáhneme žádoucí konzistence a pak ještě 10 - 15 minut k ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný špenát s vejci: Přebraný a promytý špenát nakrájíme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Pak špenát přendáme na pánev s rozehřátým máslem, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a zapečeme v troubě. Před p ... …více»
|
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zadělávaná mrkev s hráškem: Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, dusíme na tuku s trochou hovězího vývaru. Omáčku připravíme z mouky a másla, rozředíme horkým mlékem, provaříme a prolisujeme. Když je mrkev hotová, přidáme proh ... …více»
|