![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalovaný lilek: Lilek nakrájíme podélně na plátky a obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Osmažíme na pánvi. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Dobrou chuť ... ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalovaná tykev: Očištěnou tykev nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v mouce, smáčíme ve vejci rozkvedlaném v mléce, obalíme strouhankou a smažíme na tuku. Tykve pokapeme máslem a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev s máslem: Očištěnou tykev nakrájíme na kousky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okapanou tykev vložíme do mísy, ochutíme cukrem a polijeme máslem a osmaženou drobně pokrájenou cibulkou. ... ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Baklažány na rožni: Baklažány ve slupce omyjeme, osušíme ubrouskem. Na rožni opékáme baklažány nad rozžhaveným dřevěným uhlím a pravidelně jimi otáčíme. Hotové baklažány sejmeme z rožně, oloupeme, osolíme a klademe na ta ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené baklažány s rajčaty: Omyté a očištěné baklažány nakrájíme na kolečka, posolíme, za 10-15 minut vymačkáme a osmaheneme na oleji. Do kastrolu klademe vrsvu osmažených baklažánů, pak drobně pokrájenou osmahnutou cibuli a na ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Baklažánové řízky: Omyté tenčí a podlouhlejší baklažány opečeme, oloupeme a opatrně je podélně v půli překrojíme. Pak je posolíme a zlehka vymačkáme, obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaném vejci a smažíme na rozehřátém ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené baklažány s rajčaty: Omyté a očištěné baklažány nakrájíme podélně na 5 plátků, obalíme v mouce a na tuku smažíme. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozdělíme na půlky nebo čtvrtky, zbavíme semen a osmahneme na oleji ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčata zapečená s brambory a vejci: Omytá rajčata nakrájíme na plátky a mírně osmahneme. Stejně osmahneme cbuli pokrájenou na plátky a brambory pokrájené na kostičky. Přísady vložíme do pánve vymazané máslem, zalijeme vejci a zapečeme. ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketový slaný řez: Cukety oloupáme, nastrouháme na struhadle, trochu vyždímáme.
Přidáme vejce, sůl, majoránku, česnek, prášek do pečiva, zahustíme moukou a pečeme ve vymazaném pekáčku asi půl hodiny na 200 °C.
... ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta dušená na smetaně : Kapustičky očistíme a košťál křížem nakrojíme. Ve větším kastrolu rozpustíme 2 dkg másla, k němu přilijeme vývar a přivedeme do varu. Pak do něj vložíme kapustičky a dusíme je ze začátku odkryté, ke k ... …více»
|