![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelený hrášek v páře: Kurkumu a hrášek opékáme 3 minuty na tuku při nízké teplotě. Okořeníme koriandrem, pepřem a solí, zamícháme a přidáme cibuli naloupanou po vrstvách. Opékáme 1 minutu, pak podlijeme lžicí vody, dobře p ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Kari s kapustou: Očištěnou kapustu nakrájíme a namočíme na 1 hodinu do slané vody. Koření rozdrtíme nebo rozemeleme, cibuli nasekáme a opražíme na 15 g tuku.
Kapustu vyjmeme z vody, necháme oschnout a opékáme ji spo ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené řepy: Řepy očistíme, opečeme je v těžké pánvi na 30 g tukua uschováme. (Malé opékáme vcelku, větší rozpůlíme). Na zbytku tuku opečeme za stálého míchání nakrájenou cibuli, mletý sezam a mák, zázvor, kayensk ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený květák: Květák omyjeme, osušíme a rozdělíme ho na růžičky. Nahřejeme tuk a opékáme na něm hořčičná semena. Když začnou praskat, přidáme kurkumu a půl minuty mícháme při mírné teplotě. Pak vložíme květák, okoř ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Syrský lilek : Připravujeme den předem, lilky musí být vysušené. Okrájíme kůru a konce lilků, krájíme podélně na tenké plátky (cca 3-4 mm silné). Posolené z obou stran poklademe v jedné vrstvě na předem nachystané u ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svěží brokolice: Z majonézy, pomletých oříšků, smetany, několika kapek estragonového octa a nasekaného estragonu připravíme dresink. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet. Brokolici povaříme v osolené vodě a ješ ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlý zeleninový pilaf: Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (odtékající voda by měla být čirá) a necháme okapat. Žampiony, měly by být malé, oloupeme a očistíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Če ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený květák se strouhankou: Očištěný květák vložte na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchněte a ve vařící osolené vodě vodě ho uvařte doměkka. Květák položíme na nahřáté talíře a posypeme nasucho opraženou st . ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony se šmakounem a fazolkami: Fazolové lusky uvaříme v páře, stačí pět minut. Na co nejmenším množství oleje zpěníme pokrájenou cibuli a přidáme na plátky pokrájené žampiony. Za stálého míchání smažíme, než houby pustí vodu. Osolí ... …více»
|
![]() |
13. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vegetariánská mňamka: Na pánev dáme 2 lžíce olivového oleje, dvě hrsti fazolek mungo s klíčky a dvě hrsti nejlépe celozrnných vlasových nudlí. Chvíli necháme opražit, poté snížíme teplotu.
Přidáme na malé kostičky pokrá ... …více»
|