Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelňáky se škvarky: Ze zelí vymačkáme kyselý nálev a překrájíme je na menší nudličky. Sádlo rozpustíme.
Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, rozpuštěné sádlo, škvarky, pepř, kmín, sůl podle chuti a vypracujeme tužší ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zelenina s pohankou: Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit do zeleninového bujonu. Vody dáme málo, jako když vaříme rýži. Vaříme 3 minuty a potom necháme pod pokličkou dojít asi 30 minut. Všechnu zeleninu nakrá ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Květák po thajsku: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rýži uvaříme doměkka, propláchneme a udržujeme teplou.
Papriku, pórek i cibuli očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Česnek a z ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brokolicový nákyp se sýrem: Brokolici uvaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Zapékací misku potřeme olejem, poklademe brokolicí rozebranou na růžičky. Nastrouháme sýr a promícháme jej s vejcem a pepřem a touto směsí překryjeme bro ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Africká pečená mrkev: Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáč ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapékané čínské zelí: Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dýně pečená s worcesterovou omáčkou: Dýně podélně rozpůlíme, nevydlabáváme. Pečeme při 170 °C do měkka (asi 45 minut). Vydlabeme semena a dužninu, pokameme směsí ze zbylých ingrediencí. Zapečeme dalších cca 10 minut.
... ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Cibule v medové omáčce: Cibule uvaříme ve směsi vody a vína (1:1) doměkka a vyjmeme. Ve zbylé šťávě rozmícháme ostatní přísady a přelijeme rozčtvrcené cibule.
... ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Medový špenát: Brambory uvaříme do poloměkka, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Na pánvi osmažíme nakrájenou šalotku a houby šitake. Přidáme česnek a mladé špenátové listy. Po zvadnutí listů přidáme směs medu a sherry, ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dýňová Charlotte: Dýni oloupejte, dužinu nakrájejte na plátky, vložte do alobalu a v troubě předehřáté na 200 °C pečte 20 minut – ke konci pečení by dužina měla být měkká. Listový špenát rychle povařte v mírně osolené ... …více»
|