200 g kedluben
| 50 g libového vařeného uzeného masa nebo šunky
| 1 ks vejce
| 1/2 šálku kysané smetany
| sůl, špetka sladké mleté papriky
| máslo do zapékací misky
| dle chuti sýr na strouhání
| 10 dkg strouhanky
Postup přípravy receptu Zapékané kedlubny :
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným masem, sýrem, strouhankou a navrch opět kedlubnové plátky. Krátce zapečeme. Vejce rozkvedláme ve smetaně, mírně osolíme, zalijeme zapečený pokrm a zapékané kedlubny dopečeme.
Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Zapékané kedlubny :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!