Na rozehřátém přepuštěném másle postupně orestujeme nakrájenou šalotku, kousky žampionů a kroupy uvařené do poloměkka. Přilijeme vývar, smetanu, trochu bílého vína, lehce osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme doměkka. Podle potřeby přiléváme další vývar, smetanu nebo víno. Na závěr vmícháme máslo, strouhaný parmazán a nasekanou pažitku. Podáváme se zeleninou, kterou připravíme následujícím způsobem:
Na olivovém oleji orestujeme karotku a růžičkovou kapustu, které jsme předem krátce povařili v osolené vodě. Přidáme zelený chřest, lusky cukrového hrášku, cuketu nakrájenou na hranolky a čtvrtky žampionů. Lehce osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
Servírujeme podle vlastní fantazie na talíře.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!