Postup přípravy receptu Biftek na houbách:
Bifteky mírně naklepáme, upravíme do původního válcovitého tvaru, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odpočinout. Z části žampiónů nakrájíme malé hranolky, které mírně opepříme. Ostrým špičatým nožíkem maso několikrát nařízneme a vsuneme hranolek žampiónu /můžeme používat také jiné tvrdé houby/. Ostatní zbylé houby nakrájíme na drobné plátky. Připravené bifteky grilujeme po každé straně 4 minuty. Pokrájené houby vložíme do okapané šťávy, přidáme máslo a podusíme je. Bifteky ještě dále grilujeme po každé straně 3 minuty. Potom je vyjmeme a položíme na připravené opečené brambory. Dušené houby osolíme, zalijeme smetanou a pokapeme citrónovou šťávou. Hotové bifteky přelijeme touto houbovou omáčkou.