Vložil: | Draconic |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Biftek na zeleném pepři:
3/4 kg svíčkové
| 1 šlehačku
| dle chuti: sterilizovaný zelený pepř
| dle chuti: pepř mletý, sůl a worcesterovou omáčku
| 60 dkg brambor k podávání
| 4 vejce
| 1 kapii
| 10 dkg sýra
| 5 dkg másla
| 1 smetanu na šlehání
| 1 dcl mléka
| dle chuti: zelenou petrželku a sůl
Postup přípravy receptu Biftek na zeleném pepři:
Plátky svíčkové naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem, vetřeme do masa a necháme uležet. Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku. Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci. Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka, nastrouhaného sýra a soli. Dopékáme ještě 50 minut. Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout. Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a zeleninou.
Fotky receptu Biftek na zeleném pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!