Postup přípravy receptu Biftek se zeleným pepřem:
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 stejně veliké špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, potom osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem (použijeme asi jednu lžíci). Necháme 30 minut v lednici odležet.
Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme předem připraveným vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, aby nám nezůstaly žádné hrudky. Pak přilijeme smetanu a opět pečlivě promícháme, aby omáčka zůstala hladká. Asi 20 minut velmi zvolna a za stálého míchání povaříme.
Do omáčky přidáme zelený pepř (zhruba jednu polovinu roztlučeme) a krátce prohřejeme.
Maso vyndáme z ledničky a opečeme na rozpáleném oleji – zhruba 7 minut z každé strany. Pokud však chceme, aby byl biftek více krvavý, zkrátíme dobu opékání o 4 minuty. Máme-li naopak raději maso propečené, pak dobu o 4 minuty prodloužíme.
Biftek servírujeme s omáčkou se zeleným pepřem. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.