Postup přípravy receptu Bifteky Troisgros:
Hovězí morek namočte přes noc do misky se studenou vodou.
Víno přiveďte k varu a zredukujte na polovinu.
Bifteky osolte a opepřete.
Na pánvi rozpusťte 40 g másla. Jakmile bude mít lehce zlatavou barvu, přidejte maso a pečte do vámi požadovaného propečení. Vyjměte z pánve a odložte do tepla.
Morek rozdělte na čtyři kousky, vložte do vařící, mírně osolené vody, krátce povařte a dejte stranou.
Na jemno pokrájejte šalotku a lehce osmahněte na pánvi, ze které jste vyjmuli bifteky. Přilejte zredukované víno, hovězí glazuru a dále zredukujte do sirupové konzistence. Odstavte a pomalu, kousek po kousku vmíchejte zbytek másla.
Na nahřátý talíř dejte bifteky, přelijte omáčkou a na vrch dejte kousky morku, který jste osolili mořskou solí a opepřili drceným pepřem.