750 g kysaného zelí
| 400 g hovězího masa
| sůl
| 1 lžička sladké papriky
| 2 lžičky kmínu
| 4 bobkové listy
| 1 lžička majoránky
| 2 cibule
| hrst sušených hub
| 200 g sádla
| 400 g vepřového masa
| 150 g škvarků
| 1 papriková klobása
Postup přípravy receptu Bigos (polsko):
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu. Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7hodin.
Fotky receptu Bigos (polsko):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!