Postup přípravy receptu Bigos speciál:
Poněkud složitější příprava, ale stojí za to. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, opečeme, opepříme, přidáme zelí, namočené sušené houby, papriku, kmín, podlijeme vodou a necháme cca 1 hodinu dusit. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky. Druhý den opečeme vepřové maso na oleji, osolíme, opepříme, přidáme k hovězímu a opět cca 1 hodinu dusíme. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky. Další den opečeme na oleji klobásu nakrájenou na kolečka, vložíme do masové směsi a opět cca 1/2 hodiny dusíme. Zelí se úplně rozvaří a vznikne vynikající směs s pikantní omáčkou.
Podáváme s chlebem či celozrnným rohlíkem.