Použité suroviny receptu Bílé fazole v tomatové omáčce:
250 g bílých fazolí
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce oleje
| 1/2 šálku červeného vína
| 1 malý rajský protlak
| masox
| sůl a pepř podle chuti
| majoránka
Postup přípravy receptu Bílé fazole v tomatové omáčce:
Večer namočíme fazole v 0,75 l studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka asi na 1 hodinu. OMÁČKA: jemně nakrájenou cibulku se stroužkem česneku opečeme dozlatova, pak přidáme víno a rajský protlak. Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Můžeme ještě eventuálně přisladit, okyselit. Podáváme s uzeninou a chlebem.
Fotky receptu Bílé fazole v tomatové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!