7 bílků
| 180 g práškového cukru
| 180 g rozemletých vlašských ořechů
| tuk a mouka na formu
| 200 g másla
| 200 g práškového cukru
| 3 dl mléka
| 2 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy receptu Bílkový ořechový dort:
Do ušlehaného tuhého sněhu z bílků vmícháme prosátý práškový cukr a mleté ořechy. Takto vzniklé těsto lijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě upečeme. Upečený a již zcela vychladlý dort rozřízneme a plníme krémem. Na krém utřeme rozměklé máslo s práškovým cukrem. Z mléka a hrubé mouky uvaříme kaši, za stálého míchání ji vychladíme a pak opatrně po lžících přidáváme do máslového krému. Krémem zdobíme i strany a povrch dortu.
Fotky receptu Bílkový ořechový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!