Postup přípravy receptu Bílý chřest se žampiónovou omáčkou:
Bílý chřest oloupeme - oškrábeme škrabkou na brambory asi 2 cm od hlavičky směrem dolů, odřízneme odspoda asi 3 cm (bývá hořké) a vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zhruba 12 minut.
Mezitím rozehřejeme máslo, na něj vložíme nakrájené žampióny, oblanšírujeme a zalijeme smetanou, přivedeme k varu, přidáme nakrájenou jednu jarní cibulku, osolíme, opepříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme převařit asi 3 minuty.
Na talíř dáme chřest a přelijeme omáčkou. Ozdobíme snítkou máty nebo posypeme zelenou natí z jarní cibulky.
Pro větší jedlíky můžeme podávat s vařenou bramborou ve slupce.
Dobrou chuť!