750 g telecího masa nakrájeného na kostky
| 1 l studené vody
| 2-4 morkové kosti
| 1 cibule s bobovým listem a hřebíčkem
| petrželka, tymian, rozmarin, mrkev a trochu porku
| 1 1/2 lžičky soli
| 2 lžičky citronové šťávy
| 40 g másla nebo margarinu
| 50 g hladké mouky
| 3 dl mléka
| 3 dl masového vývaru
| 1 dl bílého vína
| špetka muškátu
| sůl nebo bujón na dochucení
Postup přípravy receptu Bílý guláš:
Do studené vody dáme kosti, bouquet garni a připravenou cibuli. Asi 30 min vaříme. Bujón vyčistíme od vzniklé pěny na povrchu. Přidáme sůl, citronovou šťávu, telecí maso a na nízké teplotě pomalu vaříme 40 - 50 min. Maso, zeleninu a kosti vyndáme a bujón přecedíme přes jemné sítko. Část bude pro guláš a druhá část nám zbude na nějakou dobrou polévku. Vezneme si hrnec a rozpustíme v něm máslo. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme mlékem, naším bujónem a za stálého míchání necháme chvíli provařit. Přidáme bílé víno a ca. 10 minut na nízké teplotě vaříme. Guláš dochutíme a přidáme uvařené telecí. Maso jenom prohřejeme v omáčce. Uz nevaříme.
Fotky receptu Bílý guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!