Postup přípravy receptu Bio špagety s omáčkou:
Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky a okořeníme. Použít můžeme libovolné koření podle chuti. Například kari, bulharské, grilovací a podobně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme, přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny neslepily a v takto připravené vodě uvaříme hrst špaget. Bio špagety z celozrnné mouky vaříme tak dlouho, jak je uvedeno na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olej. Nejprve osmažíme cibuli a pak přidáme maso, které orestujeme ze všech stran. Přilijeme sladkokyselou omáčku a necháme provařit.
Špagety scedíme, naservírujeme do mísy, zalijeme omáčkou s masem a posypeme strouhaným sýrem.
Hotové bio špagety se sladkokyselou omáčkou podáváme s pivem nebo čistou vodou.