Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček ze špaldové mouky se sušeným ovocem:
Troubu rozehřejeme na teplotu 180°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce prošleháme vejce s mlékem. Přilijeme do mísy se suchými ingrediencemi, přisypeme sušené ovoce a semínka a vše lehce promícháme. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, povrch uhladíme a pečeme v troubě asi 55 minut. Chlebíček vyzkoušíme dřevěnou špejlí. Zůstane-li po vytažení suchá, je hotový. Vyndáme ho z trouby a necháme asi 10 minut zchladnout. Poté formu obrátíme a chlebíšek vyklopíme.
Poleva:
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s máslem. Vzniklou polevou potřeme chlebíček nahoře i na bocích a necháme vychladnout.