Vložil: | Uuu |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Blesková pečená panenka:
4 lžíce celerových semínek
| 2 lžíce nahrubo pomletého kmínu
| 2× 250 g vepřové panenky, odblaněné a tuku zbavené
| 1 lžíce dijonské hořčice
| sůl a pepř podle chuti
| 2 snítky šalvěje, nebo bobkové listy
| 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Blesková pečená panenka:
Nahřát troubu na 200°C. Smíchat celerová semínka a kmín na plochém talířku. Pomazat celé panenky hořčicí. Osolit je, opepřit a obalit v koření. Položit šalvěj na každou panenku a svázat je každé 3 cm kuchyňským motouzkem (aby si panenky udržely kulatý tvar). Na pánvi, nebo nádobě, která se může dát do trouby, na prudko osmažit panenky na jedné straně po 1 min. Otočit maso a dát do trouby na 7-9. Otočit maso a dát do trouby na dalších 7-9 min. Je-li vnitřní teplota 150°C, maso bude středně hotové.
Vyjmout maso na desku a nechat 10 min. odpočinout. Potom nakrájet na 2 cm plátky, odstranit motouzek a poskládat plátky na talíře pokapané šťávou z masa.
Podávat s osmaženými švestkami.
Fotky receptu Blesková pečená panenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!