650 g kuřecího masa
| 4 plátky citronu
| 20 g nasekané cibulky
| 50 g oleje
| omáčka:
| 1 lžíce škrobové moučky
| 6 lžic studené vody
| 3 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce sherry
| 1/2 lžičky moučkového cukru
Postup přípravy receptu Bleskové citrónové kuře:
V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte olej na 180 stupňů C (zkuste vhodit kostičku chleba a do 30 sekund by měla zhnědnout). Stáhněte plamen a 3-4 minuty smažte nudličky kuřecího masa. Děrovanou lžící kuře vyjměte, dejte stranou a udržujte v teplotě. Vylijte z woku olej. K přípravě omáčky smíchejte ve woku škrobovou moučku se 2 lžícemi vody a vytvořte pastu. Přilijte zbývající citronovou šťávu a zbývající vodu. Přidejte sherry a moučkový cukr, uveďte směs do varu a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidejte škrobovou pastu, uveďte znovu do varu, pak zmírněte plamen a za neustálého míchání 2-3 minuty povařte, dokud se omáčka nevyčistí a nezhoustne. Přendejte kuře na ohřáté talíře a přelijte omáčkou. Ozdobte plátky citronu a cibulkou. Okamžitě podávejte.
Fotky receptu Bleskové citrónové kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!