75 g ovčího a čerstvého smetanového sýra
| 250 g hladké mouky
| 1 lžíce cukru
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 lžičky šalvěje (nemusí být)
| 1 lžíce sekané petrželky
| 1 lžíce sekané pažitky
| 300 g jogurtu
| 50 g rozpuštěného másla
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Bochánky s ovčím sýrem:
Z ovčího a čerstvého sýra umícháme hladký krém. Mouku promísíme s cukrem, práškem do pečiva, solí a bylinkami. Utřeme jogurt s máslem a vejci a pomalu vmícháme mouku. Plech s důlky vymažeme (nebo do jeho prohlubní vložíme papírové formičky). Důlky naplníme asi do třetiny těstem a zakryjeme vrchovatou lžičkou sýrového krému. Naplníme zbývajícím těstem asi do tří čtvrtin. Bochánky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Poté je necháme 5 minut vychladnout a po vyjmutí z formiček necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.
Fotky receptu Bochánky s ovčím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!