Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 15.05. 2021
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bohatý čokoládový koláč

fotka Bohatý čokoládový koláč
Vložil:
Porcí:11
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Bohatý čokoládový koláč:

500 g Čokolády na vaření  | 2 polévkové lžíce medu  | 125 g másla  | 4 vajíčka  | 1 polévková lžíce práškového cukru  | 1 polévková lžíce hladké mouky  | 200 g mascarpone  | 2 polévkové lžíce instatní kávy  | 2 polévkové lžíce práškového cukru

Postup přípravy receptu Bohatý čokoládový koláč:

Troubu předehřejeme na 220°C. Vymažeme a vysypeme okraje kulaté dortové formy, na dno položíme pečící papír.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a med. Když je čokoláda rozpuštěná, dáme nádobu stranou aby trochu vychladla.

Vajíčka a cukr vložíme do misky a mixujeme elektrickým šlehačem asi deset minut. Hmota musí být hustá a světlá. Jemně vsypeme mouku a pak rozpuštěnou čokoládu, dokud se obě hmoty nesmíchají.

Směs nalijeme do formy a pečeme na středním roštu trouby. Po 15 minutách vyndáme koláč a nožem přejedeme po okraji formy (pokud je dobře vymazaný okraj, nemělo by se to vůbec připálit). Okraj nesundáváme, protože by koláč mohl spadnout na stranu a necháme koláč dostatečně vychladit.

Mezitím si uděláme kávové mascarpone. Kávu rozpustíme v jedné polévkové lžíci vroucí vody a dáme stranou vychladit. V misce rozšleháme mascarpone, kávu a cukr, dokud hmota neztuhne.

Před podáváním je třeba koláč aspoň hodinu nechat postát v pokojové teplotě, aby střed koláče pěkně povolil – měl by být „mazlavý“.


Fotky receptu Bohatý čokoládový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bohatý čokoládový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !