Použité suroviny receptu Bollito misto z Piedmontu:
600 g solený telecí jazyk
| sůl a pepř
| 1 kg vepřového masa
| 1 očištěné kuře
| 3 mrkve
| 4 stonky celeru
| 1 pórek
| 2 cibule
| 500 g telecího masa
| 300 g čerstvé česnekové klobásy
Postup přípravy receptu Bollito misto z Piedmontu:
Vložit jazyk do dostatečného množství osolené vody, aby ho pokrývala. Uvařit jazyk po 1 1/2 hodiny doměkka.
Mezitím přivést 3 l vody s pepřem do varu, přidat hovězí, snížit teplotu a vařit ho po 30 min. Potom přidat kuře.
Nakrájet na kostky mrkev, celer, pórek a cibuli a přidat je s telecím do kastrolu s hovězím a kuřetem. Pokračovat ve vaření po další hodinu.
Propíchat klobásku a pomalu ji ohřát ve vodě. Opláchnout uvařený jazyk a oloupat ho. Přidat jazyk k ostatnímu masu a vše sehřát.
Nakrájet různé druhy masa a rozdělit kuře a klobásku na porce. Poskládat vše na nahřátou servírovací mísu, obložit vařenou zeleninou a podávat s ¨Bagnet Verd¨ z Labužníka.
Fotky receptu Bollito misto z Piedmontu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!