Použité suroviny receptu Boloňská omáčka na těstoviny:
300g mletého masa
| 1 velká cibule
| 50g anglické slaniny
| mrkev
| 2 lžíce oleje
| 1 loupané krájené rajčata v plechovce
| 500ml rajčatové šťávy
| 1 špagety
| 1 hrst strouhaného eidamu
| sůl
| pepř
| bazalka
| oregano
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Boloňská omáčka na těstoviny:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo. Slaninu společně s cibulí orestujeme zprudka na oleji a přidáme mleté maso a mrkev. Všechno opékáme až se maso dokonale rozpojí. Zalejeme rajčaty a rajčatovou šťávou, osolíme, opepříme. Přidáme bobkový list a pod pokličkou na mírném ohni vaříme cca 50 - 60 minut. Podle chuti přidáme bazalku a oregáno, všechno ještě prohřejeme a podáváme se špagetami posypané strouhaným sýrem.