4 ks telecí řízky
| trochu másla
| trochu hladké mouky
| 4 plátky šunky
| 4 lžíce strouhaného sýra
| trochu soli
| 4 ks rajčata
Postup přípravy receptu Boloňské telecí řízky:
Dobře naklepané a osolené telecí řízky poprášíme moukou a na másle je po obou stranách opečeme. Plochou zapékací mísu vymastíme pečlivě máslem, vložíme do ní telecí řízky, poklademe je plátky šunky a posypeme jemně sýrem. Zbylé máslo na pánvi zředíme 3 lžícemi vývaru (nejlepší je hovězí, ale můžeme použít i slepičí nebo obyčejný masox) a řízky tím pokropíme. Boloňské telecí řízečky zapékáme tak dlouhou, až sýr mírně zrůžoví.
Fotky receptu Boloňské telecí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!