Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Boršč se zeleným hráškem:
400 g předního hovězího masa
| dle chuti sůl
| 5 kuliček černého pepře
| 3 kuličky nového koření
| 2 bobkové listy
| 100 g mrkve
| 100 g celeru
| 200 g červené řepy
| 100 g bílého hlávkového zelí
| 200 g brambor
| 50 g másla
| 50 g hladké mouky
| 2 lžíce rajského protlaku
| 100 g zeleného hrášku
| dle chuti pepř
| dle potřeby cukr a ocet
Postup přípravy receptu Boršč se zeleným hráškem:
Maso očistíme,vložíme do osolené vody a přivedeme k varu.Přidáme kuličky pepře,nové koření a bobkové listy.Maso vaříme dokud není zcela měkké.Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno.Řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky.Očištěné zelí nakrouháme.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.Měkké maso vyjmemez hrnce a nakrájíme na kostičky.Vývar přecedíme a znovu uvedeme k varu.Vsypeme do něj zeleninu a uvaříme ji doměkka.Z másla a mouky připravíme jíšku.Do polévky vmícháme protlak a zahustíme jíškou.Boršč zvolna vaříme 15 minut.Těsně před koncem vaření do něj sypeme hrášek a vložíme maso.Dochutíme ho solí,pepřem,cukrem a octem.
Fotky receptu Boršč se zeleným hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!