Postup přípravy receptu Bramboráčky se špenátem a volskými oky:
1. Rozmrazíme špenát, přidáme mléko, povaříme. Na trochu oleje dáme nakrájenou cibulku, osmažíme dosklovita přidáme hladkou mouku a prosmažíme. Všechno dáme k připravenému špenátovému protlaku, přidáme rokvedlaná vajíčka, osolíme, opepříme a dobře povaříme.
2. Připravíme volská oka.
3. Předem oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mletý kmín, majoránku podle chuti, hladkou mouku. Usmažíme bramboráčky.
4. Dušený špenát a bramboráčky upravíme na talíře, obložíme vejci a ozdobíme dílky rajčat a několika snítkami zelené petrželky.