800 g brambor
| 1 ks zelená paprika
| svazek jarní cibulky
| 100 g anglické slaniny
| 2 ks vejce
| sůl
| pepř
| muškátový oříšek
| 20 g másla
| 150 g eidamu
| svazek petrželky
Postup přípravy receptu Bramboráčky se sýrem:
Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku s cibulkou. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibulku i s natí na kolečka. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a dokřupava je osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulkou i s vysmahnutou slaninou. Přimícháme vejce a muškát, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a dozlatova na něm osmahneme bramboráčky. Smažíme asi 6 minut z každé strany. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Vždy část jej nasypeme na téměř hotový bramboráček a necháme ho rozpustit. Hotový bramboráčky se sýrem na závěr posypeme drobně nasekanou petrželkou a ještě horké servírujeme.
Fotky receptu Bramboráčky se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!