Použité suroviny receptu Bramborák plněný lečem a slaninou :
350 g paprik
| 150 g anglické slaniny
| 1 cibule
| 5 rajčat
| 3 vejce
| sůl
| pepř
| 6 velkých brambor
| 1 vejce
| 200 ml mléka
| 4 stroužky česneku
| 100 g hladké mouky
| majoránka
Postup přípravy receptu Bramborák plněný lečem a slaninou :
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme papriky a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata, ochutíme kořením a dusíme doměkka. Nakonec rozklepneme vejce a ještě chvíli na mírném ohni povaříme. Brambory oloupeme, nastrouháme a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Na rozehřátý olej nalijeme naběračkou hmotu a smažíme po obou stranách. Na placky navrstvíme lečo, přiklopíme dalším bramborákem a ozdobíme kousky anglické slaniny a lístky libečku.
Fotky receptu Bramborák plněný lečem a slaninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!