Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborák se špenátem:
Na bramborák:
| 4 brambory
| dle potřeby: hladká mouka
| 1 vejce
| dle potřeby: mléko
| dle chuti: česnek, majoránka a sůl
| dle potřeby: olej
| Na špenát:
| dle potřeby: olej
| 1 cibule
| 1 balení špenátu
| dle potřeby: hladká mouka (jen trošku!)
| dle chuti: česnek
| 1-3 vaječný žloutek
Postup přípravy receptu Bramborák se špenátem:
Bramboráky připravíme běžným českým způsobem. Já preferuji brambory nastrouhat nahrubo a opéct bramborák do zlatokřupava, ne do modroměkka. Špenát připravíme opět běžným českým způsobem, tzn. že drcený česnek přidáme až v závěru a žloutky vmícháme až do odstaveného hotového špenátu, aby se nesrazily. Podáváme jednotlivě tak, že na teplém talíři si na čerstvě usmažený, zlatavý a křupavý bramborák nakydáme horký špenát, nic nezavinujeme a okamžitě jíme.
Fotky receptu Bramborák se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!