Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 65 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráky:
60 dkg brambory
| 1 dcl horké mléko
| 1 ks vejce
| 1 lžíce majoránka
| 7 dkg polohrubá mouka
| 2 stroužky česnek
| sůl, pepř
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramboráky:
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Část vody slijeme. Poté brambory polijeme horkým mlékem a přidáme vejce, sůl, koření, rozetřený česnek a tolik mouky, aby těsto bylo řídké jako na lívance.
Na pánev nalijeme olej a rozehřejeme ho. Na dně správně nahřáté pánve se po stříknutí vody vytvoří drobné kuličky. Na dno pánve nalijeme těsto, které rozetřeme do tvaru placky a po obou stranách je pečeme do zlatova. Po každém upečení bramboráku můžeme dolít trochu oleje, je-li to třeba.
Náš tip: Hotové bramboráky můžeme plnit masem upraveným jako minutka nebo zeleninou. Upečeme-li malé bramboráčky o průměru 7-8 cm, podáváme je jako přílohu místo bramborových knedlíků, např. k vepřové pečeni se zelím, ke guláši, k minutkám apod.
Fotky receptu Bramboráky:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,evabel,damami,hlouskova,Marci7