Postup přípravy receptu Bramborová polévka s nakládanými okurkami:
1. Pokrájené brambory vařte v osolené vodě s kmínem asi čtvrt hodiny. Smetanu v hrnečku prošlehejte vidličkou s moukou. V jiném hrnku rozšlehejte rovněž vidličkou vajíčko a okurky nakrájejte na plátky.
2. Když jsou brambory téměř měkké, zahustěte polévku kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a přidejte okurky. Nakonec vmíchejte rozšlehané vajíčko; vlévejte ho tenkým pramínkem, aby vytvořilo provázky – můžete si pomoci tím, že ho promícháváte vidličkou. Už dále nevařte.
Odlehčete to.
Mouku můžete při zahušťování vynechat, brambory propasírovat nebo rozmixovat. Získáte hladký, lehký krém, ve kterém dobře vynikne lehce navinulá chuť okurek.