Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bramborová vánočka

fotka Bramborová vánočka
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Bramborová vánočka:

1 kg polohrubé mouky  | 1/2 kg vařených brambor  | 150 g sádla nebo másla  | 160 g moučkového cukru  | 60 g kvasnic  | 50 ml mléka  | 2 lžíce rumu  | kousek badyánu  | 4 lžíce rozinek  | 4 lžíce sekaných ořechů  | 1 ks vejce na potření

Postup přípravy receptu Bramborová vánočka:

Do velké mísy nasypte mouku, nastrouhejte vařené vychladlé brambory a vmíchejte změklé máslo nebo sádlo. Z trochy cukru, vlažného mléka a kvasnic připravte kvásek. Moučkový cukr, mléko, rum a roztlučený badyán přimíchejte k základu. Doplňte kváskem, rozinkami a sekanými ořechy. Vypracujte těsto a nechte vykynout. Pak je rozdělte na 9 stejných dílů, z nichž vymodelujte stejně dlouhé válečky. Upleťte cop ze 4 válečků z těsta, na něj umístěte cop ze tří válečků a ze dvou stočte šňůrku a přitlačte ji navrch. Bramborovou vánočku nechte ještě chvíli kynout, potřete ji rozšlehaným vecem a upečte dozlatova.


Fotky receptu Bramborová vánočka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborová vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !