10 ks brambor
| máslo
| směs koření dle vlastní chuti (nejlépe bylinkové)
Postup přípravy receptu Bramborové dukátky:
Brambory uvaříme v osolené vodě a po uvaření necháme chvíli vychladnout. Mezitím si máslo rozehřejeme v menším hrnci (množství dle vlastního uvážení) a do rozehřátého másla vmícháme koření. Uvařené brambory nakrájíme na plátky (cca necelý centimetr), rozložíme na vymazaný plech a máslovou směsí plátky vydatně potřeme. Vložíme do předehřáté trouby a zpudka pečeme dozlatova (většinou 30 min a více, záleží na velikosti dukátků). Bramborové dukátky jsou vynikající příloha třeba k masu a zeleninovému salátu. Přeji dobrou chuť!
Fotky receptu Bramborové dukátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!