Použité suroviny receptu Bramborové houskové knedlíky :
1 kg brambor
| 1 vejce
| sůl
| větší množství na kostičky nakrájených housek, veky nebo rohlíků.
Postup přípravy receptu Bramborové houskové knedlíky :
Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme. Pak postupně přidáváme nakrájené housky a zpracováváme těsto do tuhosti asi jako na bramborové knedlíky. Množství housky je ovlivněno vodnatostí brambor. Do těsta můžeme zapracovat například nasekanou petrželovou nať, škvarky a podobně. Pak knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 25 až 30 minut. Knedlíky jsou výborné jako příloha k vepřovému masu se zelím.
Fotky receptu Bramborové houskové knedlíky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!