Použité suroviny receptu Bramborové knedlíčky smažené s krupičkou a droždím:
1/2 lžičky cukru
| 250 ml mléka
| 30 g droždí
| 300 g dětské krupičky
| 600 g brambor
| 150 g polohr. mouky
| 1,5 llžíce sádla
| 1 vejce
| sůl a olej
Postup přípravy receptu Bramborové knedlíčky smažené s krupičkou a droždím:
Brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s dětskou krupičkou a osolíme. Do poloviny vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. V druhé polovině mléka rozšleháme vejce. Sádlo rozpustíme.
Prolisované brambory rozprostřeme a zasypeme směsí krupičky s moukou. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko s vejcem, vzešlý kvásek. Spolu s tekutým sádlem vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou a necháme vykynout.
Ze vzešlého těsta tvoříme pomocí lžíce namočené v tuku knedlíčky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.
Fotky receptu Bramborové knedlíčky smažené s krupičkou a droždím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!